مشاوره،اجراء و نظارت -----ISSR,SSQR,ISO9001,IATF16949
گامهای موثر جهت جلوگیری از آنفولانزا و سرماخوردگی
تاریخ : شنبه 28 آذر 1394
نویسنده : RmZiRn


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


با شروع فصل سرما، بیشتر مردم با استفاده از واکسن آنفولانزا، سعی می کنند از بروز سرما خوردگی و آنفولانزا جلوگیری کنند. امّا زدن واکسن تنها راه ایمن کردن بدن نیست، با اجرای توصیه های این مقاله، نه تنها با افزایش مقاومت سیستم ایمنی، مانع ابتلا به سرما خوردگی و آنفولانزا می شوید، بلکه همواره از بدنی سالم و قوی برخوردار خواهید بود.

سیستم ایمنی، بدن را در مقابل باکتریها، ویروس و ... محافظت می کند، هرچه مقاومت آن بالاتر باشد، درصد ابتلا به امراض کمتر است، در اینجا به پنج نکته جهت افزایش سیستم ایمنی بدن اشاره می کنیم:

1. بهداشت خانواده
2. برنامه غذایی
3. مکمّل های غذایی
4. خواب کافی
5. کاهش استرس و اضطراب


گام اوّل: بهداشت خانواده – شستن دستها کافی نیست

ویروس آنفولانزا مثل سرماخوردگی نه تنها از راه تنفس منتقل می شود، بلکه از طریق تماس دست و صورت با هر فرد یا جایی که آلوده باشد، ما را تهدید می کند. دستهای خود را حتماً قبل از تماس آن با چشم، بینی، دهان،..بشویید. از صابونهای ضد باکتری مصرف نکنید، چرا که چربی طبیعی موجود در پوست را که خود نوعی محافظ محسوب می شود را از بین می برد.

از آنجاییکه صابون به تنهایی، تمام میکروبها را از بین نمی برد، برای بالابردن سطح بهداشت خانواده، بهتر است از مراکز درمانی و داروخانه، صابون های بهداشتی مخصوص ضد عفونی کننده تأیید شده را تهیّه کنید. این مواد بهداشتی، علاوه بر از بین بردن تمام ویروسها و میکروبها، سیستم ایمنی پوست را نیز به مخاطره نمی اندازد. باید بدانید که این میکروبها با تماس دست با سوراخ گوش و نواحی آن، دهان، سوراخ های بینی و گوشه ی چشم به داخل بدن سرایت میکنند، بنابراین ابتدا کف صابون را به نوک انگشتان و ناخن ها بزنید، این نواحی مرکز تجمع بیشتر ویروس ها و میکروبها هستند. در صورت تمیزی کامل ناخن و نوک انگشتان و تمام دست، خود به خود از انتقال یا میزبان بودن بیماری آنفولانزا جلوگیری میکنیم.

گام دوّم: برنامه غذایی

با یک برنامه ی غذایی شامل انواع گروههای غذایی (پروتئین، ویتامین، املاح معدنی،...)، مثل گوشت قرمز، گوشت سفید(مرغ، ماهی)، میوه ها، سیزیجات، می توانید سیستم ایمنی خود را تقویت کرده و سلامتی خود را کنترل کنید.

با کنترل قند خون، می توانید از بروز بسیاری از امراض جلوگیری کنید، با کاهش مصرف شکر و قند، همچنین مواد غذایی حاوی قند طبیعی زیاد، مثل، ماکارانی، برنج، سیب زمینی، نان، در صد قند خون خود را در حد نرمال نگاه دارید. متأسفانه، امروزه مواد غذایی فوق، حجم زیادی از برنامه غذایی مردم را شامل می شود. می توانید با راهنمایی کتابها و منابع، رژیم مناسبی را انتخاب و سلامتی خود را کنترل کنید. (کتابهایی چون، "بهترین رژیم ها" اثر جردن روبین، "رژیم عاری از غلات و نان" اثر دکتر.جوزف مرکولا، "روش تغذیه" اثر سالی فالون)

گام سوّم: مکمّل های غذایی

از آنجاییکه سیستم گوارشی و باکتری های مفید داخل روده، نقشی اساسی در سیستم ایمنی بدن را ایفاء می کند، با استفاده از مکمل های غذایی موثر بر این سیستم، می توانید سیستم دفاعی بدن را افزایش دهید که شامل:

پادتن ها: با تثبیت توانایی جسمانی، موجب افزایش سیستم دفاعی بدن می شود.

مصرف قارچ: قارچ موجب افزایش فعالیت سلولهای عامل ایمنی بدن می شوند. ترکیب قارچ با خاصیّت ایمن سازی بدن به همراه پروبیوتیک ها، تأثیر بسزایی در تقویت سیستم دفاعی بدن خواهد داشت.

روغن ماهی: مطالعات نشان داده است که وجود اسیدهای آمینه امگا 3 موجود در روغن ماهی، با احیای سلولهای دفاعی بدن، سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند. روغن ماهی سرشار از ویتامین د و آ می باشد و از آنجاییکه کمبود ویتامین آ ( کنترل کننده عدم نفوذ ویروس در بدن) یکی از دلایل عمده ی ابتلا به آنفولانزا محسوب می شود، مصرف آن موجب مقاومت بدن در برابر این بیماری خواهد شد. با مشورت پزشک می توانید در مدت کوتاهی از نوعی ویتامین آ پادتن، استفاده کنید. لازم به ذکر است که مصرف خارج از توصیه پزشک از این پادتن، اثرات سمی در بدن خواهد داشت.

روغن نارگیل: روغن نارگیل به دلیل دارا بودن مقدار زیادی اسید لاریک، ضد میکروب، ضد ویروس، ضد انگل، ضد سموم می باشد. بنابراین به نوعی مصرف آن مانعی بزرگی در مقابل آنفولانزا خواهد بود.

دیگر مکملات: گیاهان سنّتی و ادویه ها، مثل سیر، زنجبیل، پونه ی کوهی، ... نیز می تواند در افزایش سیستم ایمنی بدن مفید باشد.

ویتامین سی : مصرف روزانه 3 تا 4 گرم ویتامین سی (معادل 3000 تا 4000 میلی گرم)، طی سه وعده در روز، (به خصوص در 24 ساعت اولین روز سرماخوردگی)، بدن را در برابر ویروس آنفولانزا محفوط می دارد. با شروع فصل سرما با محاسبه میزان ویتامین موجود در برنامه غذایی خود، می توانید مقدار ویتامین سی لازم را کنترل کنید. درصورت تمایل به استفاده ی بیشتر با پزشک مشورت کنید.

گام چهارم: خواب کافی

عدم خواب کافی همواره یکی از عوامل مهم در کاهش ایمنی بدن و ابتلا به امراض می باشد. طبق مطالعات جدید، عواملی چون، مقدار ترشح هورمون ها، سوخت و ساز بدن و کورتیزل، در کیفیت و داشتن یک خواب راحت، موثرند. عدم ترشح مناسب هورمون ها و اختلال در متابولیستم بدن، یکی از دلایل اختلال در سیستم ایمنی بدن و حتّی ایجاد سرطان محسوب می شود.

ساعت خواب در شب بسیار مهم است، چرا که در ساعاتی خاصّی از شب در خواب، غدد مربوطه ترشحات لازم را انجام می دهند، طبق تحقیقات انجام شده، خواب قبل از نیمه شب، موثّرتر از خواب بعد از آن است. بهترین ساعات خواب، درتابستان و بهار، از 9 تا 10 و در پاییز و زمستان، 8 تا 9 است. در واقع، خواب و استراحت کافی، ارزانترین راه حفظ سلامتی است.

گام پنجم: کاهش استرس و اضطراب

طبق آخرین آمار، استرس و اضطراب، عامل اصلی شش بیماری مرگ آور، شامل، سکته قلبی، سرطان، بیماری های ریوی، اختلال و تورم کبد، تصادفات و خودکشی، اعلام شده است. علاوه بر موارد فوق، استرس مستقیماً سیستم دفاعی بدن را تضعیف و منجر به بیماری عفونی و بروز حساسیتها می شود.

بیشتر استرس ها منشاء روانی و روحی دارند، بنابراین با متعادل کردن فعالیتهای جسمانی، کاری و حتی ورزش، می توانید آرامش بیشتری را کسب کنید. در صورتی که در هر کدام از موارد فوق، بیش از حدّ پیش بروید، ناخودآگاه سیستم ایمنی خود را تضعیف و در نتیجه سلامتی خود را تحت خطر قرار می دهیم. سعی کنید با مروری بر برنامه های خود، اشتباهات را پیدا و اصلاح کنید. هیچ چیزی جای سلامتی را نمی گیرد.

توصیه ما این است که اگر به دلیل مشکلات اجتماعی و اقتصادی امروزی، قادر به اجرای تمامی پنج راهکار فوق نیستید، حداقل بهداشت را رعایت کرده، البته لازم به ذکر است با رعایت آنها نه تنها مانع بروز و ابتلا به آنفولانزا خواهید شد، بلکه همه ی جوانب سلامتی خود را تا آخر عمر تضمین می کنید.
 



|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: بهداشت،درمان و آموزش پزشکی , دانستنی ها , آموزش , ,
برچسب‌ها: گامهای موثر جهت جلوگیری از آنفولانزا و سرماخوردگی ,
مطالب مرتبط با این پست
» سیستم نوبت دهی اینترنتی کلینیک شیخ الریس تبریز
» موز کاملا رسیده
» دلیل بسیار جالب اختراع شطرنج!
» علاج سر درد‌هایی سینوزیتی + توصیه‌ها
» اینفوگرافیک : طالع بینی شکل پاهای شما
» عملکرد نمک در بدن زنان و مردان
» راه های تشخیص سلامت آلت تناسلی مردانه
» فواید آب سرد برای پوست
» عصب سنج انسان
» درختی که ۴۰ نوع میوه‌ می‌دهد+ تصویر
» برنامه درمان های گیاهی
» رنگین‌کمان به ام.اس دهن‌کجی می‌کند
» یـازده نکته مهم برای دوری از بیمـاری ام.اس
» این کارها را در حق خودتان انجام ندهید
» آموزش لغو عضویت در گروه های یاهو
» به اشتراک بگذارید
» بانک اطلاعات تمامی بیمارستان های کشور +دانلود
» آپاندیس به چه دردی می خورد؟
» 11 نکته‌ای که باید قبل از ارسال هر ایمیل به آن توجه کنیم
» مصرف استامینوفن این قسمت از بدن را از کار می اندازد
» درس هایی که تا پیش از 20 سالگی باید یاد می گرفتید
» با اصول و کلیدهای فهم زبان بدن آشنا شویم!
» این تمرینات را حتما پشت میز انجام دهید
» این نکات مهم پزشکی را به خاطر بسپارید
» سنگ کلیه چیست، چه علائمی دارد و چگونه درمان می شود؟
» خواص و فواید جادویی برخی از انواع تخمه ها
» کم کردن حجم موزیک
» عکس های واقعی/عکس 18+
» بهترین دوربین های ۲۰۱۴
» برنامه های ضروری ویندوز (۱)
» برنامه های ضروری ویندوز (۲)
» برنامه های ضروری ویندوز (۳)
» برنامه های ضروری ویندوز (۴)
» برنامه های ضروری ویندوز (۵)
» برنامه های ضروری ویندوز (6)
» چگونه گالری تصاویر بسازیم؟
» نکاتی برای عکاسی بهتر
» آموزش اشتراک گذاری در یک شبکه2
» آموزش اشتراک گذاری در یک شبکه
» نرم افزار طراحی برنامه زمانی مدارس aSc TimeTables v2014.11.12
» چگونه از "فلش مموری" خود مراقبت کنیم؟
» با عکس‌هایتان جادو کنید!
» 15 نشانه سرطان که آقایان نادیده می گیرند
» نشاط با دارچین
» ۵ تا علامت که نشون میده وقتشه کارتون رو عوض کنید
» تقویم محتوا چیست و چگونه تدوین می شود؟ (به همراه نمونه)
» آیا می‌شود بدون صرف هزینه و وقت زیاد، طراحی وب را یاد گرفت؟ (قسمت اول)
» آیا می‌شود بدون صرف هزینه و وقت زیاد، طراحی وب را یاد گرفت؟ (قسمت دوم)
» دانلود رایگان کتاب چگونه طراح سایت شویم ؟
» حالا با گوگل Docs می‌توانید بدون نیاز به Office فایل‌های Office را ویرایش کنید!

آخرین مطالب

/
بسم الله الرحمن الرحیم، وَإِن يَكَادُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِأَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَيَقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ وَمَا هُوَ إِلَّا ذِكْرٌ لِّلْعَالَمِينَ ♥♥♥♥♥ اللّهـُمَّ صَـلِّ عَلے مُحَـمَّد ﷺ وَ آلِـ مُحَـمَّد ﷺ وَ عَجِّـلْ فـَرَجَـهُم ♥♥♥♥♥ به نام خدایی که ماهی کوچک قرمز را محتاج دریای بی کران آبی کرد... ♥♥♥♥♥ رَّبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَل لِّي مِن لَّدُنكَ سُلْطَانًا نَّصِيرًا (80/اسراء) پروردگارا ! مرا در هر کاری به درستی وارد کن و به درستی خارج ساز واز جانب خود برایم حجتی یاری بخش پدید آور ! ♥♥♥♥♥ اَللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَ عَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَ في كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَ حافِظاً وَ قائِداً و َناصِراً وَ دَليلاً وَ عَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً ♥♥♥♥♥ اللّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَ لاَ نَوْمٌ لَّهُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الأَرْضِ مَن ذَا الَّذِی یَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ یَعْلَمُ مَا بَیْنَ أَیْدِیهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَ لاَ یُحِیطُونَ بِشَیْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاء وَسِعَ کُرْسِیُّهُ السَّمَاوَاتِ وَ الأَرْضَ وَ لاَ یَؤُودُهُ حِفْظُهُمَا وَ هُوَ الْعَلِیُّ الْعَظِیمُ *(۲۵۵)* لاَ إِکْرَاهَ فِی الدِّینِ قَد تَّبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ فَمَنْ یَکْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَ یُؤْمِن بِاللّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَکَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَیَ لاَ انفِصَامَ لَهَا وَاللّهُ سَمِیعٌ عَلِیمٌ *(۲۵۶)* اللّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُواْ یُخْرِجُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَی النُّوُرِ وَالَّذِینَ کَفَرُواْ أَوْلِیَآؤُهُمُ الطَّاغُوتُ یُخْرِجُونَهُم مِّنَ النُّورِ إِلَی الظُّلُمَاتِ أُوْلَئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ *(۲۵۷)*..... صدق الله العّلی العّظیم ♥♥♥♥♥ اللَّهُمَّ صَلِّ علی ، علی بْنِ موسي الرِّضَا مرتضي الامام التَّقِيَّ النَّقِيَّ وَ حُجَّتِكَ علی مِنْ فَوْقِ الارض وَ مَنْ تَحْتِ الثري الصِّدِّيقُ الشَّهِيدُ صلاه كَثِيرُهُ تامه زاكيه متواصله متواتره مترادفه كَأَفْضَلِ ماصليت عَلَيَّ أَحَدُ مِنْ اوليائک... پرودگارا، ‌ بر علي بن موسي الرضاي برگزيده ،‌ درود و رحمت فرست . آن پيشواي پارسا و منزه و حجت تو بر هر كه روي زمين و زير خاك است. بر آن صديق شهيد درود و رحمت فراوان فرست، ‌درودي كامل و بالنده و از پي هم و پياپي و پي در پي، ‌همچون برترين و درود و رحمتي كه بر هريك از اوليائت فرستادي. ♥♥♥♥♥ خیالت راحت ! من همان منم ؛ هنوز هم در این شب های بی خواب و بی خاطره، میان این کوچه های تاریک پرسه می زنم اما به هیچ ستاره ی دیگری سلام نخواهم کرد.. ♥♥♥♥♥ سکوتم را نکن باور..... من آن آرامش سنگین پیش از مرگ توفانم..... من آن خرمن ..... من آن انبار باروتم...... که با آواز یک کبریت آتش می شوم یکسر.... ♥♥♥♥♥ 09141050409